П`ятниця, 29.03.2024, 19:02
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Каталог статей | Реєстрація | Вхід
Мови
Translation services
Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Статті НДІКК [8]
Статті про діячів і діяльність НДІКК
Все про гречку [4]
Цікаві новини про гречку в українських і зарубіжних виданнях.
Пошук
Прогноз погоди
Прогноз погоды в городе Каменец-Подольский
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 55
Друзі сайту
Сайт кафедри землеустрою і кадастру каталог сайтів
ERA.COM.UA
интернет портал
Украинский портАл
Статистика
каталог сайтів
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Статті » Все про гречку

Де гречка???
    24 червня в стінах Подільського державного аграрно-технічного університету відбулася зустріч делегації китайських імпортерів та переробників гречки, представників компанії Ai Xin Food Project Develop Co. Ltd., з науковцями Науково-дослідного інституту круп’яних культур ПДАТУ, організовану компанією Winstil Ltd (Одеса).
    В ході зустрічі обговорювалися проблеми що виникли на ринку гречаної крупи та зерна гречки в Україні та Китаї основних виробників гречки в Світі.
     Співробітники Інституту круп’яних культур розкрили своє бачення причин значного зниження посівних площ під гречкою в Україні. Представлені керівником Інституту – кандидатом с.-г. наук, старшим науковим співробітником Віталієм Лапчинським аналітичні матеріали, розкрили економічну сутність зменшення посівів під гречкою, яка поки що не може конкурувати із найбільш прибутковими: кукурудзою, соєю, ріпаком та зерновими. Вирішення проблеми відбудеться коли виробник гречку в Україні буде розглядати не як страхову культуру, а як повноцінну, економічно вигідну для вирощування культуру.
    Можливо незабаром так і станеться адже вирощувати гречку в 2008-2009 рр. стало прибутковим напрямом, що пов’язано із підвищенням ціни на крупу та зерно на внутрішньому ринку і значну зацікавленість експортерів, які з кожним роком збільшують обсяги продаж гречаного зерна за кордон.
    Китайська сторона зниження врожайності посівів гречки в Китаї та зменшення валових зборів пояснювала різким скороченням популяції бджіл що спостерігається останніми роками. Навіть генетично модифіковані сорти, що активно знаходять поширення в китайських виробників гречаного зерна, не реалізовують свій потенціал без присутності бджіл - основних запилювачів цієї культури.
   На завершення гості завітали на кафедру генетики, селекції і насінництва сільськогосподарських культур (завідувач, професор Гораш О.С.), та в лабораторії Науково-дослідного інституту круп’яних культур ПДАТУ.
          За матеріалами тристоронньої зустрічі    представників Науково-дослідного інституту ПДАТУ (Україна), Ai Xin Food Project Develop Co. Ltd. (Китай), Winstil Ltd (Україна).
Категорія: Все про гречку | Додав: admin (07.07.2010)
Переглядів: 1529 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Використовуються технології uCozKorsar & NDIKK © 2009-2011
сайтмап