П`ятниця, 23.08.2019, 11:20
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | РУБРА | Реєстрація | Вхід
Мови
Translation services
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Прогноз погоди
Прогноз погоды в городе Каменец-Подольский
Календар
«  Серпень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 51
Друзі сайту
Сайт кафедри землеустрою і кадастру каталог сайтів
ERA.COM.UA
интернет портал
Украинский портАл
Статистика
каталог сайтів
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

РУБРА

 

Виведений в Науково-дослідному інституті круп’яних культур Подільської державної аграрно-технічної академії методом родинного добору з хемомутантів сорту Вікторія з урахуванням наявності антоціанів в соломі.

Автори: О.С. Алексеєва, Л.П. Бочкарева, Е.І. Кащеєва. Н.А. Сидорчук.

В державному сортовипробуванні з 2001 року.

Підвид вульгаре, різновидність алята.

Рослина середньої висоти 80-90см, компактна, вузлів на стеблі 7-10, добре гілкується, утворює 2-5 гілок першого порядку, суцвіть 27-35, вузлів гілкування 3-4.

Листя середнього розміру, темно бордове з зеленими прожилками, квітки середнього розміру темно-рожеві та червоні, плоди середнього розміру із слабо вираженими крилами, коричневі.

Маса 1000 зерен 25-29г, натура зерна 600-610г, вирівнянність 81%, плівчастість 21-22%, вихід крупи 72-74%, вміст барвникових речовин 3,87-4,41мг/100г сухої речовини.

Сорт середньостиглий, період від сходів до побуріння 75%, плодів 75-90 діб.

Особливість сорту – для виробництва харчового барвника.

Урожайність в умовах Лісостепу на Крижопільській сортодільниці Вінницької області в 2001 році становила 30 ц/га.

Переваги сорту Рубра

високий вміст антоціанів (харчового барвника) у соломі.

витримує пізні заморозки

пропонується для вирощування за безвідходною технологією для одержання харчового барвника.

 

Використовуються технології uCozKorsar & NDIKK © 2009-2011
сайтмап